Ingeniørinteriør

Jeg er litt over middels opptatt av interiør. Innrømmer lett at jeg har mine faste butikker jeg bare MÅ innom en gang i blant og at alt for mye av lønna går med til pynt og fjas og ikke minst stearin. Jeg har rimelig bestemte meninger om hva jeg vil ha og gleden var derfor stor da Ingeniøren og jeg var et ferskt par og han proklamerte med klar røst; «Jeg bryr meg ikke om interiør!» Tenk å ha så lite selvinnsikt..!

For selvfølgelig bryr han seg. Masse! Han bryr seg nesten litt for mye spør du meg. Han bryr seg så mye at vi har brukt fem år på å kjøpe et ordentlig salongbord. Og det har ikke stått på meg skal du vite! Jeg har saumfart den ene butikken etter den andre på jakt etter det perfekte salongbordet, og hver eneste gang jeg har funnet noe jeg tror han liker, så er det noe galt; det er for stort, for langt, for lavt («man kan jo ikke spise taco ved det der!»), for lyst, for mørkt (det vi har hatt i mellomtiden er svart!) eller så er det for dyrt. Så i fem år har vi hatt verdens tristeste bord til 195,- fra IKEA og jeg har gremmes.

Men i dag innså jeg en ting. Det at vi aldri kan gå tilfeldig rundt i en møbelbutikk og kikke på ting har såvisst ikke noe med lysten til å se i butikker å gjøre – for den har jaggu menn også. Det er utelukkende snakk om hvilken butikk man går i!

Vi hadde på forhånd bestemt at vi, som den utrolig lykkelige og friluftselskende familien vi er, skulle gå en lang tur med Bikkje og Barn i dag. Dessverre så regna det hunder og katter, så min kjære ektemanns løsning ble at vi skulle gå ned på Biltema for å kjøpe noen småting vi trengte, og så kunne vi bare gå hjem igjen. Siden vi hadde med Bikkja ble jeg stående utenfor og observere. Og det var da jeg innså det; Biltema er en butikk menn drar til bare for å se om de kanskje kan ha noe de trenger – akkurat som interiørbutikker er det for meg! Det er faen meg helt sjukt. Menn i alle former og aldere ruller inn på parkeringsplassen midt på lyse dagen bare for å kikke litt siden de hadde litt tid til overs! Kan dere ikke bli med å kikke litt på ting vi faktisk trenger en gang i blant også da? Kan dere ikke dra og kikke på vinterdresser til unga eller nye håndklær til badet når de vi har har blitt så sure at ikke trykkoking i tre døgn får bort lukta en gang? Kan dere ikke dra og kikke på litt mat og komme med et middagsforslag en dag? Hadde dere bare visst hvor glade vi hadde blitt om dere hadde kommet hjem og sagt «jeg var og så på noen salongbord i dag og fant ett jeg likte skikkelig godt» så hadde dere gjort det mye oftere! Mulig det hadde blitt noe på dere til og med! Bordet hadde vi nok aldri kjøpt, men stemningen hadde blitt god!

Hos oss har interiørabstinensene nå roa seg betraktelig og mor i huset er veldig fornøyd. Men da Ingeniøren fikk høre at vi endelig hadde avsluttet en fem års jakt etter det perfekte salongbordet på bare ti minutter i butikken sa han tørt «Hadde jeg huska det så hadde jeg ikke gått med på å kjøpe det fort…» Gi meg styrke!!!

Endelig på plass!

Endelig på plass!

Reklamer

2 kommentarer om “Ingeniørinteriør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s