Vårens vakreste eventyr

17. mai er dagen for de store gåsehudopplevelser, stort sett superhappye barn, is på skoa og gnagsår på hælen. Det er dagen for de store frokoster, lunsjer og middager, og det er dagen da du med god samvittighet kan fylle boblevann i glasset før klokka 09.00 og gurgle deg gjennom hele dagen. 17. mai er barnas dag, og i år fikk vi virkelig erfart det!

Vår lille matros elsker 17. mai! Han storkoste seg på frokost med 22 voksne og 12 barn og satt storøyd og fulgte med på 17. maisløyfer på villveie og flagg i fri dressur. Han sov i nøyaktig 35 minutter i løpet av hele dagen og han oppdaget korps med skjelden glede. Han veivet taktfast med flagget og smilte fra øre til øre i den fine matrosdressen sin. I fjor fikk jeg ikke tak i liten nok dress til den fire måneder gamle fugleungen vår, i år trente han på å stå i den han fikk av Gammeltanten til jul. Lillemann er slettes ingen baby lenger og dagen på skolen ble tilbrakt hånd-i-hånd med kusina på fire. Og når man til og med får kjeks på voksenbesøk, så spiller det ingen rolle om man ikke har sovet noe særlig, for i trøttetåka ble alle mennesker snille og alle fang trygge.

Jeg har alltid syns det er noe helt spesielt med nasjonaldagen. En dag jeg stort sett blir litt lettere rørt enn ellers, og med en ettårings øyne har jeg i år fått oppleve alt på nytt. Personlig får jeg litt vondt i sjela av sure korpstoner, men gjennom podens opplevelser ser man det vakre, spennende og fantastiske i blanke kornetter og bråkete trommer. Og min lille stjerne klappet takten som en liten soldat, og i sola på mammas gamle barneskole kunne lite gjøre dagen stort bedre.

Så selv om mor og far tok et glass vin eller to for mye etter legging og var litt slappe i dag, så våknet matrosen med smil i øya og roser i kinna etter 14 timers sammenhengende søvn etter sin livs beste dag. Og dagen derpå vartet opp med bursdagsfeiring, vennegrillings og oppblåsbart badebasseng med de fineste små menneskene vi kjenner. Sånne helger skulle aldri tatt slutt…

Matros

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s