Smak av sommer

Noen ganger kan det kjennes ut som det er oss mot verden. Våre håp mot livet. Våre ønsker mot skjebnen. Og mens man venter på dommen går alle andre videre som i en stumfilm jeg ikke helt får taket på. Da er det godt at naturen byr på en god smak av sommer og sørger for at D-vitaminlageret bygges opp for en god stund fremover. Det er sommer i Rekkehusgranda.

Barn hinkehopper, sykler, hviner av glede i kaldt vann, hopper paradis og tegner med kritt i gata. Man kan ligge i sin egen døs og lytte til samtaler om de rareste ting som tar vanvittige omveier og krumspring før de ender på et liksomengelsk og ingen i gata lenger forstår hverandre. Man kjenner på den slappe ettermiddagsstemningen i hagene etter en lang, varm dag. Naboer henger over gjerdene til hverandre og det dufter av blomster og grillmat og et lite snev av svidd solkrem. En og annen idiot har tatt fram joggeskoa og gir alle andre et stikk av dårlig samvittighet, men under solens hete ristes den bort omtrent like fort som den kom.

I går besøkte nesten hele familien Glom Bakgården i Sandvika og hørte på Gartnerens band i sommersola. Ungene lekte på den kunstige sandstranda og løp frem og tilbake mellom is og juice og pizza og klemming. Det var lett kaos og en underlig ro. Det var all den kjærligheten, tryggheten og omsorgen man trenger selv og ønsker for sitt aller kjæreste. Det var en dag fylt med varme fra absolutt alle kanter; familie, kjente og kjære, naboer og venner. Folk på vei hjem fra teater eller på vei inn til konsert. Og der jeg satt, med et snev av visshet om hva fremtiden bringer, kjente jeg at jeg var hjemme. Det var på ingen måte en feil vurdering å flytte tilbake til gamle trakter, snarere tvert i mot. For her er de – nesten alle de jeg trenger og ønsker å ha rundt meg. Og her er nesten alle de jeg trenger og ønsker rundt Lillemann. For det er noe vakkert med onkel Tobarnsfar som sitter tålmodig og graver i sanda mens Lillemann tviholder i tommelen hans, livredd for å plutselig være alene. Og med Ingeniøren og hans hær på tokt mot lekeplassen, da smelter konemor og mammahjertet og vet at bedre enn dette kan det ikke få blitt…

 

Ingeniøren og hans hær på nye eventyr...

Ingeniøren og hans hær på nye eventyr…

God søndag alle sammen!

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s